Door de eeuwen heen worden er in verschillende culturen en religies gebruik gemaakt van plantmedicijnen. Zij werden toen, en nog steeds, ritueel en ceremonieel ingezet voor heling, wijsheid en spirituele groei.

Deze plantmedicijnen en de helende werking hiervan krijgen in de Westerse wereld steeds meer erkenning. Aan verschillende universiteiten, wereldwijd maar ook in Nederland wordt onderzoek gedaan naar het inzetten van psychedelica in de GGZ, een mooie ontwikkeling! Plantmedicijnen zoals ayahuasca, San Pedro en paddo's zijn in Nederland officieel verboden. Eeuwig zonde, prachtige medicijnen mits met integriteit en kennis ingezet.

​​​​​
Gelukkig zijn er de Magische Truffels,
in Nederland legaal en beschikbaar voor de heling, wijsheid en spirituele groei.

Magische Truffels

Op de plek waar paddenstoelen groeien bevindt zich in de grond een groot netwerk van mycelium, een schimmel met een witte, draderige structuur. Dit mycelium levert de voeding om de paddenstoelen te laten groeien. Om de voeding te beschermen en op te slaan voor mindere tijden ontstaan in het mycelium verharde stukken, als een soort kleine knolletjes. Dat is de Magische Truffel, met als officiële naam Sclerotia.

De magie

In truffels zit de stof psilocybine. In je systeem wordt dit omgezet naar psilocine dat heel erg lijkt op op het geluksstofje serotonine. Psilocine verruimt je bewustzijn en visuele beleving.


Met mri is te zien dat er communicatie ontstaat tussen delen van je brein die normaal van elkaar zijn losgekoppeld. Er worden nieuwe paden aangelegd.

In een truffelceremonie maak je de reis naar binnen.
En daarbinnen, dáár gebeurt het!

Na inname ga je op reis in jezelf. Voorbij je mind naar de diepere lagen van bewustzijn. Voorbij alle verhalen, gedachten en overtuigingen met (oude) kwetsingen als oorsprong. Verhalen die je misschien al heel lang bij je draagt.

En het allerbelangrijkste: Je gaat vóelen.
The good, the bad, the joy, the ugly and the sad.

Vóelen in plaats van ongelofelijk hard strijden om dat juist niet te doen. Zie je je eigen gedrag en patronen? Voel je het verdriet onder de boosheid, teleurstelling en wrok? Ga er maar naartoe, duik er maar in. Zonder de overtuigingen en gedachten over jezelf en de wereld doe je heel eerlijk onderzoek en kom je tot inzichten over hoe je het ánders zou kunnen doen. Je komt dichter bij je authentieke zelf en dat maakt zoveel duidelijk en inzichtelijk.


Een truffel ceremonie gaat jou helpen om liefdevol en met compassie en mildheid te kijken naar jezelf, anderen en de wereld. Er ontstaat ruimte voor vergeven, helen, loslaten, diepe vreugde en transformatie. Er komt ruimte in wat eerder moeilijk of onmogelijk leek en dat gaat jou helpen.

Passiebloem

Een mooie ondersteunende rol is voor de Passiflora incarnata. Passiebloem is een geneeskrachtige plant waarvan het gebruik ook al eeuwen teruggaat. Het heeft een effectieve werking voor tal van lichamelijke en mentale ongemakken, zoals slapeloosheid, angst, misselijkheid, ontstekingen, huidirritaties, brandwonden en astma.


Passiebloem heeft een lichte MAO-remmende werking door het stofje harmine. Het gelijktijdig innemen van passiebloem en truffels geeft een iets langere en intensere reis doordat de afbraak van onder andere serotonine en dopamine wordt vertraagd. Harmine en hermaline zijn verantwoordelijk voor het rustgevende en kalmerende effect waar de passiebloem veel voor wordt gebruikt.

Cacaobliss

Cacaobliss is alchemie van oude wijsheid en Westerse blik, met heel veel liefde voor en kennis van plantmedicijnen pas een paar jaar geleden ontwikkeld tot een prachtig en krachtig medicijn.

Met cacaobliss heb je een tikje meer regie over de intensiteit van je reis.

In de groepsceremonies werk ik alleen met truffels.  Wil je meer weten over cacaobliss? Stuur me gerust een berichtje!“In de groepsceremonies werk ik altijd met de truffels, en als ik voel dat een paar druppels passiebloem erbij hoort voor jou dan zal ik je dat kosteloos aanbieden.”

Boek je privé? Dan zijn er op-maat opties mogelijk! Stuur me een berichtje met je vragen en ik kom zo snel mogelijk bij je in de lucht voor een belafspraak!

Liever appen? Mag ook!

Cacao

100% rauwe Cacao is een niet-psychoactief plantmedicijn met een vrouwelijke energie dat bekend staat als zacht en liefdevol. Cacao stimuleert het hart om te openen en helpt jou te verbinden met je hart. Het versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen. De liefdevolle energie helpt je emoties te voelen en contact te maken met je intuïtie en je innerlijke wijsheid.


Cacao is al sinds eeuwenlang gezien als heilig plantmedicijn, de wetenschappelijke naam Theobroma Cacao betekent letterlijk ‘Voedsel van de Goden’. Cacao werd en wordt nog steeds gebruikt in rituelen en ceremonies, om te vieren en te verbinden.

En wat altijd al wijsheid vanuit het hart is geweest wordt tegenwoordig onderstreept door de moderne wetenschap; 100% rauwe Cacao wordt bestempeld als superfood. Het zit boordevol mineralen en antioxidanten zoals zink, chroom, ijzer en magnesium en vitamine C en E. De stof tryptofaan verhoogt de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon wat onder andere vrijkomt als je verliefd bent en werkt als een natuurlijk antidepressivum.


Zo nu en dan staan er Magical Moments in de agenda. Magical Moments zijn events gericht op naar binnen keren, op verbinden met je hart. Dan is het plantpodium voor cacao met (optioneel) een microdosering truffel.

Ik geniet van de 3 (!) hele uren tijd voor mezelf met de cacao en de yoga. Ik zink helemaal in mijn lijf, en dan voel ik mezelf weer. Dat ben ik zo nu en dan even kwijt als mama van 4 en 2 bonuskinderen. 3 uur ontladen en opladen en met leeg hoofd en gevuld hart thuiskomen.”

“Nogmaals dank - ik weet niet echt waar het allemaal mee
te maken heeft, maar voel me echt zoveel fijner.
Wat een mooie ervaring heb ik gehad, en dat wil ik graag delen.”

Een aantal jaren geleden is mijn partner overleden. Om te kunnen rouwen ben ik bij een rouwtherapeute terecht gekomen en dat was ontzettend fijn.

"Een rollercoaster die ons
veel inzichten heeft gebracht"

Wij zijn een stel van midden dertig en hebben onlangs onze eerste duo-truffelceremonie beleefd. Het verhaal van Brigitta gaf ons een goed gevoel dus we hebben de telefoon gepakt...

"Een super bijzondere
ervaring waardoor ik gegroeid ben"

Na het innemen van de truffels begon de reis voor mij al snel. Eerst een heerlijk ontspannen gevoel met fantastische kleuren en mooie muziek.

Contact

+31 (0)6 40741836

brigitta@dekrachtengel.nl

Bezoekadres

Van Weedestraat 97

3761 CD Soest

Postadres

Heuvelweg 17

3761 XL Soest

Handige links

Fotografie Joni Reiche

Design by Eazyonline