Ontroerend en bemoedigend, dit filmpje. Mijn jongste zoon deelde deze met me: ‘Echt iets voor jou mam!’ Dankjewel schat, wat ken je me goed.


Het levenspad is geen rechte lijn.


Het is struikelen en je balans hervinden.

Vallen en opstaan.

Strijden op drijfzand.

De bodem bereiken en de kracht vinden om je af te zetten.

Jezelf op het droge trekken. Kruipen, struikelen, en niet opgeven.

Sky high gaan als er stukjes op de plek vallen.

Je bent er doorheen!

Oh fuck, toch niet... er zit nog een laagje onder.

Daar gaan we weer.


Maar met meer veerkracht. Meer vertrouwen. Meer vastberadenheid. Meer zelfliefde.


Yoann Bourgeois beeld dit adembenemend en glashelder uit in deze performance act.


Yoann Bourgeois Captivates Audience with Powerful Performance About Life ( Original Video )

Ik: Dag God

God: Hallo

Ik: Ik breek. Ik ga kapot. Kunt u de stukjes weer samenvoegen?

God: Liever niet.

Ik: Waarom niet?

God: Omdat jij geen puzzel bent.

Ik: Maar wat denkt U dan van alle stukken van mijn leven die op de grond neervallen?

God: Laat ze daar maar een tijdje liggen. Er is een reden waarom ze gevallen zijn. Neem de tijd en besluit dan of je bepaalde stukjes terug wilt hebben.

Ik: U snapt het niet. Er blijft niets meer van me over. Ik breek!

God: Nee, jij bent degene die het niet snapt. Je breekt dóór. Je hebt alleen last van groeipijnen. Je schudt die stukken zelf van je af en er zijn mensen in je leven die je tegenhouden. Je breekt niet. Je wordt juist héél. Relax. Haal maar eens diep adem en laat die dingen die je niet meer nodig hebt van je afvallen. Stop ermee die stukjes vast te houden die niet meer bij je passen. Laat ze maar vallen. Laat ze maar los.

Ik: Maar als ik dat ga doen, wat blijft er dan nog van me over?

God: Alleen het allerbeste van jou.

Ik: Ik ben bang om te veranderen.

God: Dan zal ik je het nog eens zeggen: JE BENT NIET AAN HET VERANDEREN, MAAR AAN HET WORDEN!

Ik: Maar wie word ik dan?

God: Dan word je zoals ik je heb gecreëerd! Iemand die licht uitstraalt en liefde en menslievend, vol van hoop en moed en vreugde en barmhartigheid en genade, medelijdend en medelevend. Ik heb je geschapen voor veel meer dan die kleine stukjes waartoe je besloten hebt jezelf mee op te leuken en waaraan je je met alles wat in je is en vol angst aan vastklampt. Laat die dingen van je afvallen. Ik hou van je! Verander niet! Word! Word! Word zoals Ik je heb gemaakt. Ik zal jou je daar tot in lengte van dagen aan blijven herinneren.

Ik: Daar gaat weer een stukje.

God: Yep. Laat maar gaan.

Ik: Ik ben dus niet gebroken?

God: Natuurlijk niet! Je bent aan het doorbreken, net als de dageraad. Een nieuwe dag breekt aan.


Uit de bundel ‘Hey God. Hey John.’ van John Roedel, vertaald door Marianne Bijlsma

“Je bent niet aan het veranderen, maar aan het worden!"

Maar wat als ik in een bad trip terechtkom in een truffelceremonie?

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg van mensen die aan het onderzoeken zijn of een truffel ceremonie iets voor hen zou zijn. Die de kriebel voelen wanneer ze hierover lezen of horen maar het tegelijkertijd ontzettend spannend vinden.


Het bestempelen van een psychedelische ervaring als een ‘bad trip’ heeft in mijn ogen meer te maken met het hebben van verkeerde verwachtingen en komen uit de hoek van het recreatief gebruik. Als de verwachting is dat je het alleen maar leuk gaat hebben met vrienden en dat je alles in mooie kleurtjes gaat ervaren dan is het best heftig als je wordt overvallen door emoties als pijn en verdriet. Dat had je niet besteld!


Wanneer jij besluit om te gaan deelnemen aan een truffelceremonie dan doe je dat niet zomaar. Dat is een weloverwogen besluit, waar je je goed op voorbereidt. Voor een ceremonie met plantmedicijnen geldt: Je krijgt wat je nodig hebt, én wat je aankan. En dat is niet altijd waar je om hebt gevraagd.

Donkere stukken komen langs omdat dáár de heling nodig is, en om dit te helen zul je er dwars doorheen moeten. Met overgave en vertrouwen als mindset, de warme en veilige locatie als setting en mijn begeleiding zijn alle ingrediënten in huis om een inzicht gevende en helende ervaring te hebben.


Het kan zijn dat je pijnlijke of donkere stukken tegenkomt waar je niet op had gerekend. Omdat je niet eens wist dat het er zat, of dacht dat je daar klaar mee was omdat je daar al zo hard aan hebt gewerkt met bijvoorbeeld therapie.


Wanneer dit gebeurt kun je dit als ‘bad’ ervaren, en je hiertegen verzetten zal daar nog een schepje bovenop doen. Maar geloof mij… Het is juist in deze stukken waar de prachtige en voor jou nodige heling plaatsvindt, en hieruit ontstaan mooie inzichten waar je na de ceremonie mee verder kunt.


Alles wat zich zal aandienen wil door jou gezien en doorvoeld worden: The good, the bad and the ugly. Laat je verzet los en vertrouw erop dat je misschien niet altijd krijgt waar je om hebt gevraagd, maar precies dat wat jij nodig hebt en nooit meer dan je aan kan. Sta open voor álles wat zich zal aandienen en laat je meevoeren met de stroom mee in plaats van ertegenin proberen te zwemmen. Uiteindelijk brengt deze stroom je naar het licht toe.


En… je kan ook verrast worden wanneer je wél vooraf verwacht dat er pittige stukken langskomen! Pijn of trauma uit jouw verleden waar je in het dagelijkse leven uit gewoonte nog van alles aan ophangt kunnen passeren en ineens zie je heel duidelijk dat je dat kunt laten gaan. Geen excuus meer, maar verantwoordelijkheid nemen voor jezelf in het NU.

Worden wie je altijd was

Je bent veranderd

Ik herken je niet meer

Vroeger deed je niet zo

Ik kan hier niet aan wennen

Ik hoop dat je snel weer jezelf wordt

Ja ik ben veranderd

Ik heb mijn masker afgedaan

En ben niet langer meer de kameleon

Die meekleurt met haar omgeving Het was de tijd

Om mijn eigen kleuren te laten zien

Me te laten horen zoals ik daadwerkelijk ben

Te gaan spreken met mijn eigen woorden

Vanuit mijn eigen hart

En ik begrijp het dat je mij niet herkent

Toch ben ik nu meer mezelf

Dan ik ooit ben geweest.

Ik ben veranderd en weer mezelf geworden

En ook al moet je misschien even wennen

Dit ben ik en dit ben ik altijd al geweest


Auteur: Lichtflits

Last-minute deelnemen, ja of nee?

Een mooie en bewuste voorbereiding op een truffelceremonie van minimaal 3 dagen raad ik iedereen aan. Met al naar binnen keren start jouw reis, bewust bewegen richting de ceremonie. Het liefst zak ik zelf een aantal dagen voor een ceremonie al heel fijn in mijn truffelbubbel door me heel bewust te voeden. Fysiek door gezond te kiezen en mentaal door yoga, meditatie, podcasts enzovoort.


Maar in ’t verleden zijn er ook keren geweest dat ik aan álles voelde dat ik naar een ceremonie moest! Morgen! Of straks! Dán maar geen voorbereiding, fietsen zonder zijwieltjes!


En altijd bleek dat het de bedoeling was dat ik daar was. Ik ervaarde soms pittige maar altijd prachtige ceremonies met veel heling en helderheid.


Dus ja, soms is last-minute precies de bedoeling. Veiligheid hierin altijd voorop, met zorgvuldige screening. Last minute een ceremonie is niet altijd en niet voor iedereen weggelegd. Als ik óf jij voelt en denkt dat last-minute voor jou geen goed idee is dan ontvang ik je heel graag een andere keer.

“Nogmaals dank - ik weet niet echt waar het allemaal mee
te maken heeft, maar voel me echt zoveel fijner.
Wat een mooie ervaring heb ik gehad, en dat wil ik graag delen.”

Een aantal jaren geleden is mijn partner overleden. Om te kunnen rouwen ben ik bij een rouwtherapeute terecht gekomen en dat was ontzettend fijn.

"Een rollercoaster die ons
veel inzichten heeft gebracht"

Wij zijn een stel van midden dertig en hebben onlangs onze eerste duo-truffelceremonie beleefd. Het verhaal van Brigitta gaf ons een goed gevoel dus we hebben de telefoon gepakt...

"Een super bijzondere
ervaring waardoor ik gegroeid ben"

Na het innemen van de truffels begon de reis voor mij al snel. Eerst een heerlijk ontspannen gevoel met fantastische kleuren en mooie muziek.

Contact

+31 (0)6 40741836

brigitta@dekrachtengel.nl

Bezoekadres

Van Weedestraat 97

3761 CD Soest

Postadres

Heuvelweg 17

3761 XL Soest

Handige links

Fotografie Joni Reiche

Design by Eazyonline