Meest gestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt! Wellicht waren anderen jou voor en staat jouw vraag tussen de veelgestelde vragen hieronder:

Het maken van een innerlijke reis past eigenlijk in álle processen die zich bij jou van binnen afspelen. Het zal je ondersteunen in het helen van onverwerkt trauma en je helpen in processen van verlies, rouw en verdriet, Je krijgt inzicht in jezelf en jouw rol als kind, vader/moeder, broer/zus, vriend/vriendin, collega, werkgever en alle rollen die nog meer mogelijk zijn. Magische Truffels of Magic CacaoBliss helpen je verzachten, vergeven en milder worden en dat helpt jou om ongelooflijk veel van jezelf te gaan houden.


Ga je momenteel door een burn-out of bore-out? Een ceremonie met Magische Truffels of Magic CacaoBliss kan je helpen hier inzicht in te krijgen, je ondersteunen in het uitvogelen hoe het zo is gekomen en dat gaat jou helpen om te leren hoe je het ánders zou kunnen doen.


Denk je na over ‘het roer omgooien’ op persoonlijk, relationeel of zakelijk gebied maar zie je veel beren op de weg? In een ceremonie ga je voorbij het denken die het jou in het dagelijkse leven behoorlijk lastig maakt in het durven nemen van beslissingen.


Het hoeft niet altijd om hele zware dingen te gaan. Je op persoonlijk of spiritueel vlak willen ontwikkelen, je dieper verbonden willen voelen met jezelf en daardoor met anderen of willen onderzoeken hoe je een meer betekenisvol leven kan leiden zijn ook voorbeelden van prachtige intenties voor het maken van een reis.

Yes! Deze zijn legaal in Nederland. Dit in tegenstelling tot onder andere Ayahuasca, Magic Mushrooms, Huachuma (San Pedro) en Peyote.

In de meeste gevallen is het 100% veilig maar er zijn een aantal uitzonderingen. Voor je kunt deelnemen is er een screening middels een intakeformulier waar ik je vragen stel over jouw gezondheid en medicijngebruik die je naar waarheid dient te beantwoorden. De absolute no-go's zijn mij bekend en bij twijfel kan het zijn dat ik je vraag om contact op te nemen met jouw behandelend arts om jouw wens te willen deelnemen te bespreken.

Nee hoor. Door de jaren heen zijn er veel onderzoeken geweest en er is niet één studie bekend met de conclusie dat de werkzame stoffen een geestelijk of lichamelijk verslavend effect hebben.

Aan een groepsceremonie kunnen maximaal 4 personen deelnemen. Een ceremonie gaat bij mij altijd door, ongeacht het aantal deelnemers. Jouw reis begint al op het moment van inschrijven, je bereid je hierop voor en mocht het zo zijn dat jij de enige inschrijver bent dan is dat precies zoals het de bedoeling is. Het klopt altijd.

Het bestempelen van een psychedelische ervaring als een ‘bad trip’ heeft in mijn ogen meer te maken met het hebben van verkeerde verwachtingen en komen uit de hoek van het recreatief gebruik. Als de verwachting is dat je het alleen maar leuk gaat hebben met vrienden en dat je alles in mooie kleurtjes gaat ervaren dan is het heel heftig als je wordt overvallen door emoties als pijn en verdriet.


Wanneer jij besluit om te gaan deelnemen aan een ceremonie met Magische Truffel of Macic CacaoBliss dan doe je dat niet zomaar. Dat is een weloverwogen besluit, waar je je goed op voorbereidt. Voor een ceremonie met plantmedicijnen geldt: Je krijgt wat je nodig hebt, én wat je aankan. En dat is niet altijd waar je om hebt gevraagd. Donkere stukken komen langs omdat dáár de heling nodig is, en om dit te helen zul je er dwars doorheen moeten. Met overgave en vertrouwen als mindset, de warme en veilige locatie als setting en mijn begeleiding zijn alle ingrediënten in huis om een inzicht gevende en helende ervaring te hebben.

Snap ik, het ís ook spannend! Meestal zit dit spannende 'm in het verliezen van controle, en of je daarmee kunt dealen. Je voelt dat je het wil, dat het jou gaat helpen in het uitrafelen van jouw verhaal. Dat wat je voelt klopt meestal... de angst en twijfel komt pas als je hoofd zich ermee gaat bemoeien. Je wordt vooraf goed gescreend en als je mag deelnemen is het veilig. Je hoeft niet bang te zijn dat je ‘erin blijft hangen’. Vertrouw erop dat je in de ceremonie krijgt wat je nodig hebt en nooit meer dan je aan kan.

Ik heb voor jou een heerlijk matras met frisgewassen beddengoed, een waterfles en een oogmasker. Tijdens de ceremonie is het fijn om makkelijk zittende kleding te dragen, bijvoorbeeld een joggingbroek of een sportshortje plus hemd bij warm weer.  Laagjes en lekkere dikke sokken zijn fijn, je temperatuur kan wel eens wisselen.      Bij een ceremonie met overnachting slaap je in de ceremonieruimte op je eigen matras. Op de locatie is geen douche, natuurlijk kun je je wel opfrissen en je tandenpoetsen. Ben je een lichte slaper dan zijn oordopjes misschien prettig. Denk verder aan een notitieboekje en pen en je mag ook nadenken of er een foto, een sieraad of iets anders is dat belangrijk voor je is en wilt meenemen.

Bij een ceremonie met Magic CacaoBliss is dat wel belangrijk, de MAO-remmer B.Caapi kan effect hebben op een aantal voedingsmiddelen die normaliter ongevaarlijk zijn. Dat kan dan onder andere hoofdpijn, misselijkheid en verhoging van de bloeddruk veroorzaken.


Bij een truffelceremonie is het dieet minder strikt. Maar zelf zak ik door bewuster om te gaan met wat ik allemaal in mijn mond stop altijd heel fijn in het proces, langzaam voortbewegen richting de ceremonie.


Wil je je graag helemaal houden aan het dieet maar kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Ik help je graag op weg met suggesties en recepten!


(Soft)drugs en alcohol voor een ceremonie altijd minimaal 3 dagen maar nog liever een week wel laten staan! Speelt er verslavingsproblematiek? Dan zul je 4 weken clean/nuchter moeten zijn voor je kunt deelnemen.

Voor een ceremonie met plantmedicijnen kun je een intentie zetten. Jouw reden voor deelname is bijvoorbeeld omdat er een situatie is waar je duidelijkheid in wil hebben, een verlangen naar meer rust en zelfliefde of de wens om verlost te zijn van die die eeuwige controledrang. Met het zetten van een intentie of het stellen van een vraag kan je meer richting geven aan jouw innerlijke reis. Wat belangrijk is in het zetten van een intentie is dat je het ook weer loslaat! Plantmedicijnen geven je wat je nodig hebt en dat is niet altijd waar je om hebt gevraagd. Kun je geen intentie bedenken of heb je er zoveel dat je niet kunt kiezen? Geen probleem! De intentie: ‘Ik stel me open voor alles wat zich zal aandienen’, die kan altijd!

Geen probleem!

Nee, dat ben ik zeker niet! Ik ben gewoon een mens die net als jij op zoek is gegaan naar het ontrafelen van mijn verhaal. Ik heb veel ervaring met plantmedicijnen, eerst als deelnemer en later ook als begeleider bij meerdere gerenommeerde aanbieders in Nederland en daarbuiten.   Ik heb heel veel boeken gelezen, trainingen en workshops gevolgd, en de opleidingen Coachingvaardigheden  en Systemisch werk – Familieopstellingen afgerond. Ik ben een liefdevolle warme spaceholder die zorgt dat het jou tijdens jouw reis aan helemaal niets ontbreekt en zal je ondersteunen en begeleiden voor, tijdens én na de ceremonie. Ook als dat al even geleden is.

Ja! Aan de achterkant van het pand is een parkeerplaats met voldoende plekken.

Jazeker! Station Soestdijk ligt op 3 minuten lopen, en ook de bus stopt nagenoeg voor de deur.

Als je goed bent geland en wij het er samen over eens zijn kun je veilig zelfstandig naar huis. Moet je langer rijden dan 30-40 minuten? Overweeg dan openbaar vervoer, iemand die je ophaalt of nog beter: trakteer jezelf op een betaalbare airbnb in deze mooie omgeving. De werking van de truffel is er niet meer maar je kunt wel ontzettend moe zijn. Het is hard werken in een ceremonie en dan is snel ergens op de bank ploffen heel fijn.

De tijd dat de actieve stoffen in truffels en paddenstoelen (psilocine en psilocybine) aantoonbaar zijn in bloed of urine bedraagt 24 tot 48 uur.

Dat zou kunnen en is het uitzoeken waard! Ik heb tot nu toe 2 deelnemers gehad, bij beiden heeft het een zeer positieve werking gehad. Er is online veel informatie te vinden, ook veel ervaringsverhalen van mensen die hier baat bij hebben. Wanneer je je onderzoek hebt gedaan en truffels willen gebruiken raad ik je aan om dit ook te bespreken met je behandelend arts. Houd er rekening mee dat niet alle artsen in de reguliere zorg hier iets vanaf weten of ervoor openstaan. Duidelijk stellen dat je niet om toestemming vraagt maar graag een risicoanalyse wilt over bijvoorbeeld de combinatie met medicijnen kan je hierbij helpen.

Eerder werd altijd gesteld dat gebruik van truffels niet samen kon met de veel voorgeschreven SSRI-antidepressiva. Nieuw onderzoek wijst uit dat dat wel mogelijk is, dat het je zelfs kan helpen bij het afbouwen hiervan. Gebruik je deze medicatie en wil je graag deelnemen aan een truffelceremonie? Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Bespreek dat je truffels wilt gebruiken altijd met je arts en ga nooit afbouwen op eigen houtje. Ik stuur je het onderzoek graag toe ter onderbouwing, niet alle artsen zijn hiermee bekend.

“Nogmaals dank - ik weet niet echt waar het allemaal mee
te maken heeft, maar voel me echt zoveel fijner.
Wat een mooie ervaring heb ik gehad, en dat wil ik graag delen.”

Een aantal jaren geleden is mijn partner overleden. Om te kunnen rouwen ben ik bij een rouwtherapeute terecht gekomen en dat was ontzettend fijn.

"Een rollercoaster die ons
veel inzichten heeft gebracht"

Wij zijn een stel van midden dertig en hebben onlangs onze eerste duo-truffelceremonie beleefd. Het verhaal van Brigitta gaf ons een goed gevoel dus we hebben de telefoon gepakt...

"Een super bijzondere
ervaring waardoor ik gegroeid ben"

Na het innemen van de truffels begon de reis voor mij al snel. Eerst een heerlijk ontspannen gevoel met fantastische kleuren en mooie muziek.

Contact

+31 (0)6 40741836

brigitta@dekrachtengel.nl

Bezoekadres

Van Weedestraat 97

3761 CD Soest

Postadres

Heuvelweg 17

3761 XL Soest

Handige links

Fotografie Joni Reiche

Design by Eazyonline