In control, met vaak schijnbaar tomeloze energie en een grote smile op mijn gezicht managede ik mijn leven en dat van mijn gezin. Onbewust vechtend om overeind te blijven veranderde ik steeds meer in een sergeant-majoor. Ervan overtuigd dat mijn manier de enige manier was ging ik over grenzen. Vooral die van mezelf maar ook over de grenzen van mijn geliefden. Ik wist niet beter. 


In 2015 zette ik vanuit een vaag gevoel van niet gelukkig zijn mijn eerste stappen op het pad van persoonlijke- en spirituele ontwikkeling. Op veel vlakken liep het steeds moeizamer en daar had ik last van. Ik ontdekte plantmedicijnen en sloot regelmatig aan in een ceremonie. Ik las veel, volgde workshops, en ging als vrijwilliger begeleiden in ceremonies. Maar echt wezenlijke verandering creëerde ik niet, het bleef met hier en daar een opleving doorploeteren.


Er waren veel signalen dat het niet zo goed met me ging maar ik wist ze te negeren. Totdat het niet meer ging. Eind 2017 ging het licht ging uit, fysiek en mentaal:


Ik kreeg een hartstilstand.

En toen moest ik wel. En nu écht.

Nu weet ik: Je kunt wel van alles doen,
lezen en leren, er zal niets echt blijvend veranderen als je niet je wonden heelt.
Nu weet ik: Je kunt wel van alles doen, lezen en leren, er zal niets echt blijvend veranderen als je niet je wonden heelt.

Ik las mijn stapel boeken opnieuw, alsof ik ze voor het eerst las. Ik las over trauma, en begreep nu wél dat trauma niet alleen de heel erge dingen zoals (seksueel) misbruik of opgroeien in een gewelddadige omgeving betrof. Dat elke gebeurtenis (vaak uit je kindertijd) die je niet hebt kunnen verwerken en waarin je niet bent gekoesterd trauma is en grote invloed kan hebben op de manier hoe je als volwassene in het leven staat.


Ik volgde de opleiding systemisch werk - familieopstellingen en stukje bij beetje ontrafelde ik het verhaal van mijn familielijn en mijn opgroeien. Meer inzicht hierin bracht me helderheid, en mildheid naar mezelf en anderen.

"En ik ontdekte de truffels. Ik ervaarde de liefdevolle wijsheid van de truffels in vele reizen en steeds meer stukjes vielen op zijn plek."

Langzaam kreeg ik mijn spark terug. Steeds minder vaak liet ik me vangen op mijn triggers, wonden werden geheeld. Ik leerde mezelf liefhebben.


Als vanzelf ontstond De Krachtengel met een kleine trouwe groep mensen die mij regelmatig benaderden voor het begeleiden van hun reis. Ik groeide in mijn rol als begeleider in de intense processen van heling en heel logisch was de stap om mijn baan op te zeggen en me volledig te richten op wat ik het allerliefste doe en waar ik heel goed in ben.


Het pad van heling is niet alleen maar liefde en licht. Soms is het rauw, pijnlijk, hartverscheurend en confronterend. Magische Truffels hebben mij altijd liefdevol ondersteund, tijdens de reizen maar ook daarbuiten met het integreren van inzichten wat soms echt wel strijd kostte.

Ik kan oprecht zeggen dat ik gelukkig ben. Niet omdat alles nu meezit in mijn leven, verre van dat. Maar ik zwem niet meer tegen de stroom in! Ik sta steeds sterker in verbinding
met mijzelf en durf weer te vertrouwen op mijn intuïtie, mijn gevoel. 

Want mijn hart en buik, die wisten het altijd al. Het was mijn hoofd die er een puinhoop van maakte.

Liefs Bri
Ik kan oprecht zeggen dat ik gelukkig ben. Niet omdat alles nu meezit in mijn leven, verre van dat. Maar ik zwem niet meer tegen de stroom in. Ik sta steeds sterker in verbinding met mijzelf en durf weer te vertrouwen op mijn intuïtie, mijn gevoel. Want mijn hart en buik, die wisten het altijd al. Het was mijn hoofd die er een puinhoop van maakte.

Liefs Bri

“Nogmaals dank - ik weet niet echt waar het allemaal mee
te maken heeft, maar voel me echt zoveel fijner.
Wat een mooie ervaring heb ik gehad, en dat wil ik graag delen.”

Een aantal jaren geleden is mijn partner overleden. Om te kunnen rouwen ben ik bij een rouwtherapeute terecht gekomen en dat was ontzettend fijn.

"Een rollercoaster die ons
veel inzichten heeft gebracht"

Wij zijn een stel van midden dertig en hebben onlangs onze eerste duo-truffelceremonie beleefd. Het verhaal van Brigitta gaf ons een goed gevoel dus we hebben de telefoon gepakt...

"Een super bijzondere
ervaring waardoor ik gegroeid ben"

Na het innemen van de truffels begon de reis voor mij al snel. Eerst een heerlijk ontspannen gevoel met fantastische kleuren en mooie muziek.

Contact

+31 (0)6 40741836

brigitta@dekrachtengel.nl

Bezoekadres

Van Weedestraat 97

3761 CD Soest

Postadres

Heuvelweg 17

3761 XL Soest

Handige links

Fotografie Joni Reiche

Design by Eazyonline