“Nogmaals dank - ik weet niet echt waar het allemaal mee te maken heeft, maar voel me echt zoveel fijner. Wat een mooie ervaring heb ik gehad, en dat wil ik graag delen.”

Een aantal jaren geleden is mijn partner overleden. Om te kunnen rouwen ben ik bij een rouwtherapeute terecht gekomen en dat was ontzettend fijn. Altijd kon ik weer bij haar terecht als ik het idee had dat ik vastliep. Verder ‘huppelde’ ik weer door het leven; altijd sterk, stoer en met een grote smile. Een paar maanden geleden liep ik weer vast; veel tranen op momenten die ik echt niet begreep. Wat was er aan de hand? Had ik toch onvoldoende gerouwd en gehuild en moest dat er nog uit?


Mijn schoonzusje gaf mij als tip om naar een truffelceremonie bij Brigitta te gaan. Dit had ze al eerder gezegd, maar ik voelde nooit de ‘behoefte’. Nu dacht ik daar anders over: wat kan me gebeuren en misschien gaat een dagje huilen me ontzettend helpen. Lekker onvoorbereid ging ik op de bewuste dag naar Brigitta toe.

Na een warm gesprek over onze levens, ging de ceremonie beginnen. Overgave was het toverwoord en ik voelde licht verzet in mij. Laat de controle af en toe gewoon eens los en kijk wat er gebeurt. Wil ik altijd controle? Schijnbaar wel.


Nadat ik de truffels had opgegeten, ging ik lekker liggen in een prachtige ruimte, met een kruikje erbij, en kon de ervaring gaan beginnen. De muziek ging aan en ogen dicht. Wat een reis begon er toen; prachtige beelden, soms een beetje beangstigend en ondertussen liepen de tranen over mijn wangen. Op het moment dat je je ogen weer opendoet, ben je ook gewoon weer in het ‘nu’. En altijd is Brigitta er om te vragen hoe het met je gaat. De tijd was ik volledig kwijt. Uiteindelijk wilde ik graag naar buiten en kwam ik weer meer in het nu.


Toen begonnen de mooiste gesprekken over wat ik allemaal had gezien. En ondertussen bleven mijn tranen stromen. Mijn verleden kwam aan bod en langzaam liepen we daar doorheen tot nu. Ja, het overlijden van mijn partner geeft mij nog steeds verdriet, maar wat een verbazing had ik over al die andere dingen uit mijn leven die ik altijd maar in die rugzak gooide zonder er verder bij stil te staan en weer doorging. En wat een ontzettende opluchting heeft het mij gegeven om dat te ervaren, nu te weten en ook een plek te geven. Geen grote drama’s, maar toch zaken die je met je meedraagt. Vooral het er echt mogen zijn en mezelf dingen gunnen, zijn belangrijke leerpunten voor mij. Ik voel echt ‘verlichting’ en ik ben echt geen zweverig type.

Ik heb sinds de ceremonie al zoveel mooie dingen meegemaakt. Waren die er eerder niet of zag ik ze gewoon niet? Maakt niet uit, ik zie ze nu en haal er ontzettend veel liefde en plezier uit.

Veel mensen om mij heen waren ontzettend nieuwsgierig naar mijn ervaringen. Het omschrijven is bijna onmogelijk, je moet dit echt zelf ervaren. Ik ontmoet mensen die het niet durven, ze hebben geen ‘problemen’ en zijn ook bang voor wat gaan ze tegenkomen. Maar ik kan met 100% overtuiging zeggen bij Brigitta ben je in goede handen en het is zo’n mooie ervaring, ga het doen, je bent het waard!


Linda, Privéceremonie mei 2022

"Een rollercoaster die ons veel inzichten heeft gebracht"

Wij zijn een stel van midden dertig en hebben onlangs onze eerste duo-truffelceremonie beleefd. Het verhaal van Brigitta gaf ons een goed gevoel dus we hebben de telefoon gepakt, een appje gestuurd. Een spannend avontuur, waarbij we heel bewust hebben gekozen om geen verwachting te hebben. We wilden puur vertrouwen op wat de truffel ons zou brengen.


Toch ietwat gespannen kwamen we aan in een heerlijke leefruimte en werden hartelijk ontvangen. Lekkere geuren, fijne kleuren en rustige inrichting geven direct al een gevoel van thuis. De ontspannen houding waarmee Brigitta het eerste uur uitgebreid de tijd nam om ons te ontvangen was heel fijn. We hebben met een kop thee lekker gekletst over wie we zijn, wat onze intenties waren.


Na ruim een uur was het tijd voor de truffel-‘thee’. Na inname mochten we binnentreden in de fijne ceremonieruimte. Een mooie kamer met donkere muren, fijne kleine lampjes en edelstenen. We mochten ieder plaatsnemen in ons bedje met lekkere warme kruik.

De reis was voor ons beiden een rollercoaster. De eerste uren hebben we individueel beleefd, door allerlei emoties en kleuren heen gereisd en veel inzichten opgedaan. Ze speelde ontzettend fijne muziek, die de trip erg mooi maakte. Brigitta’s aanwezigheid was erg prettig, ze voelt haarfijn aan wanneer ze er moet zijn, en wanneer ze op afstand blijft. Hierdoor voelde alles erg veilig aan.


Toen we in de ‘uitreis’-fase waren beland konden we rustig napraten onder ’t genot van een kopje thee met wat lekkers. Intussen werd in de keuken een heerlijk avondmaal bereid, en hebben we nog heerlijk nagepraat.


Het totaal van deze beleving is geweldig. De voorbereidingen, betrokkenheid en de nazorg die Brigitta biedt zorgen er echt voor dat je de ceremonie optimaal kunt ervaren.

De inzichten die we hebben opgedaan, de dingen die er in beweging zijn gezet zijn prachtig. Nog iedere dag komen we dingen tegen die er sindsdien zijn veranderd.

Het heeft echt verdieping gebracht in onszelf en ook onze relatie. Voor herhaling vatbaar!


Stel, Privéceremonie februari 2022

"Een super bijzondere ervaring waardoor ik gegroeid ben"

Na het innemen van de truffels begon de reis voor mij al snel. Eerst een heerlijk ontspannen gevoel met fantastische kleuren en mooie muziek. Hierin heb ik dingen afgesloten en opgeruimd en mijn gevoel en mind zijn meer tot elkaar gekomen. Ik heb me geweldig gevoeld en ik heb gehuild. Dan dacht ik dat ik er was en alles aankon en dan kwam er weer wat op mijn pad.


Ik reisde mee met de muziek. Nummers die me toen een heel goed gevoel gaven doen dit nog steeds als ik ze draai. Ik ben omhooggeklommen, gegroeid. Ik weet nu door deze reis wat ik met de mensen die om me heen zijn/leven kan en wil. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen door dat ik dit nu weet. Ik ben er nog niet, dat heb ik ook ervaren toen ik was geland en waarna een vreselijke huilbui volgde.


Het fijne is dat het kan en mag en er troost is van de mensen om je heen tijdens de retraite. Ik vind het heel fijn dat ik de dingen uit mijn reis die belangrijk zijn nog heel goed weet en voel, en het me helpt ernaar te handelen.

Ik vond het een super bijzondere en mooie ervaring waarbij ik nu voel dat het me zeker verder zal helpen in mijn zoektocht naar mezelf.

Brigitta is een mooi mens die je alle ruimte en vrijheid geeft om het op jouw eigen manier te laten ervaren en er is wanneer je haar nodig hebt.


Dankjewel dat je me het gevoel hebt gegeven er te mogen zijn. En voor je steun, liefde en het heerlijke eten!


Bianca, Groepsceremonie april 2022

"Onbetaalbare ervaring die me heel veel helderheid bracht"

Na een hartelijke ontvangst, rondleiding en een heldere en eerlijke uitleg wat ik kon verwachten, nam ik – licht gespannen – het truffelmengsel. Mijn doel was om mijn relatie tot liefde duidelijker te krijgen. Ik had het idee dat mijn emoties geblokkeerd waren door gestagneerd verdriet.


Brigitta had uitgelegd dat het belangrijkst overgave was aan wat zich zou aandienen. Terwijl ik op een heerlijk schoon bedje in een prachtige ruimte lag te wachten wat er ging gebeuren, kwam ik ineens in De Reis terecht. Alsof ik in een vriendelijk vloeiende achtbaan zat, ging ik van de ene in de andere ervaring. Meegenomen door bijzondere muziek kwamen voorouders, kinderen en partners voorbij, soms in flitsen en soms in langere beelden.

Het voelde alsof ik in een helikopter over mijn leven zweefde. Allerlei situaties en relaties kwamen voorbij, die ik in één oogwenk doorzag en begreep.

De hoofdrolspelers uit mijn leven zag ik in hun hoedanigheid als gekwetst kind, waarvoor ik niets anders dan compassie voelde.


Ik zag mezelf in een lange keten van vrouwen – oma, tantes, moeder en voelde grote blokken verdriet. Ik had het eerst niet eens in de gaten, maar moeiteloos smolt al dat verdriet en de tranen stroomden onafgebroken. Terwijl ik zeer ontspannen reisde, vloeiden de tranen aan één stuk door. Wat genoot ik ervan dat al dat gestolde verdriet zo makkelijk leek op te lossen!


Ik doorzag messcherp mijn gedrag in situaties en het werd glashelder dat ik veel meer mijn rol mag innemen. Mag gaan staan voor wie ik ben en wat ik wil. Dat ik met onzichtbaar zijn, mezelf en de wereld niet dien.


Dit is nu al een (te) lang verhaal voor een review en ik zou nog veel meer kunnen schrijven. Wat een onbetaalbare, indrukwekkende en behulpzame ervaring! Aan het einde van de reis voelde ik geleidelijk hoe ik terugkwam in het nu. Een zachte landing, waarbij Brigitta met vers fruit en ander lekkers ervoor zorgde dat ik weer met twee benen op de grond terugkeerde. Na een heerlijke, verse en zeer gezonde maaltijd, waarin we ervaringen deelden, was ik helemaal vol van mijn ervaring weer in staat om naar huis te rijden.


Brigitta, dank voor jouw deskundige, liefdevolle en rustige begeleiding. Ik voelde me volkomen veilig om me over te geven aan wat zich voordeed, dankzij jouw professionele aanwezigheid. Wat een geweldig mooie ervaring!


Pien, Privéceremonie februari 2022

"Truffels brachten me wat ik nooit eerder kreeg"

Mijn opgroeien was allesbehalve veilig te noemen. Hierdoor heb ik vanaf mijn 11e jaar in diverse pleeggezinnen gezeten en stond ik al vroeg op eigen benen.


Ik heb heel wat therapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers enzovoort gezien maar nog nooit heeft me dat gebracht als wat ik met de truffels heb ervaren.


Ik ben blij dat ik het heb aangedurfd ondanks mijn grote angst voor alles wat met drugs te maken heeft, en nu snap ik dat het plantmedicijn is en geen drugs.


Bri, dankjewel voor jouw fijne begeleiding, het lekkere eten en het fijne napraten, en ik kom binnenkort met mijn broertje.


Berend, Privéceremonie juni 2019

“Nogmaals dank - ik weet niet echt waar het allemaal mee
te maken heeft, maar voel me echt zoveel fijner.
Wat een mooie ervaring heb ik gehad, en dat wil ik graag delen.”

Een aantal jaren geleden is mijn partner overleden. Om te kunnen rouwen ben ik bij een rouwtherapeute terecht gekomen en dat was ontzettend fijn.

"Een rollercoaster die ons
veel inzichten heeft gebracht"

Wij zijn een stel van midden dertig en hebben onlangs onze eerste duo-truffelceremonie beleefd. Het verhaal van Brigitta gaf ons een goed gevoel dus we hebben de telefoon gepakt...

"Een super bijzondere
ervaring waardoor ik gegroeid ben"

Na het innemen van de truffels begon de reis voor mij al snel. Eerst een heerlijk ontspannen gevoel met fantastische kleuren en mooie muziek.

Contact

+31 (0)6 40741836

brigitta@dekrachtengel.nl

Bezoekadres

Van Weedestraat 97

3761 CD Soest

Postadres

Heuvelweg 17

3761 XL Soest

Handige links

Fotografie Joni Reiche

Design by Eazyonline